Arkkitehtuuri &     remonttisuunnittelu

Jokaisen aikakauden asunnoissa ja rakennuksissa on sekä hyvät että huonot puolensa. Myyntiä ajatellen kerron ostajalle hyvät puolet ja autan tarvittaessa ratkomaan mahdolliset haasteet. Myös myyjää varten voin tehdä alustavan suunnitelman muutostöistä tai ideoida remonttia, jos tarvitaan.

Jugendrakennukset ovat rakastettuja ja niiden asunnot haluttuja. Pohjaltaan ne saattavat olla haasteellisia.

20-luvun klassisismi uudisti asuntojen pohjaratkaisuja ja nämä asunnot ovatkin usein selkeämpiä ja avarampia. Osittain jopa funkikseen jo viittaavia.

Funkis uudisti rakennusten ulkoarkkitehtuuria ja asunnot ovat toisinaan hyvinkin toimivia, tosin nykyaika asettaa asumiselle aivan uudenlaiset toiveet kuin ennen osattiin kuvitellakaan.

40-luvun rakentamisessa näkyy sodan vaikutus materiaaleissa ja 50-luvulla kehitettiin asuntojen pohjia hyvinkin tehokkaiksi. Nämä asunnot ovat hyvinkin pidettyjä, mutta useinkin remontin yhteydessä täytyy toimivuutta parantaa.

60- ja 70-luvuilla asuntopohjien kehitys eteni huimasti ja vaikka moni talo onkin ulkoapäin elementtitalon tyylinen, ovat asuntopohjat useinkin todella toimivia ja ikkunat suuria. Vasta energiakriisi vaikutti ikkunoita pienentävästi.

80-luvulla ikkunakoot vaihtelevat huomattavastikin ja 90-luvulle tultaessa eri ikkunamuodot vaikuttavat asuntojen toimivuuteen. Parhaimmillaan nämä asunnot ovat oikein toimivia - pahimmillaan olohuoneen ikkuna on pieni ja sijoitettu hyvinkin korkealle.

2000-luvulla yleistyvät lasitetut parvekkeet ja nämä muuttuvat toisinaan jopa kesähuoneiksi. Avokeittiöt saarekkeineen tulevat muotiin ja tämä vaikuttaa myös remonttitoiveisiin vanhempien asuntojen osalta. Valkoisuus tulee muotiin.

Nyt meillä on alkamassa vuosi 2020 ja tummat värit ovat tulossa voimakkaasti niin keittiöihin kuin kylpyhuoneisiinkin. Uudet toiveet vaikuttavat aina menneiden aikakausien asuntojen muutostoiveisiin.


SUUNNITTELUAPU
Autan mielelläni muutostoiveiden ja remonttien suunnittelussa. Voin tehdä alustavia korjaussuunnitelmia/luonnoksia tai tarvittaessa myös tarkempiakin piirustuksia. Hinta sovitaan aina projektikohtaisesti erikseen.